Het Woud

In de derde stageperiode heb ik stage gelopen bij meubelmakerij het Woud. Dit bedrijf maakt alle soorten meubels op maat voor grote bedrijven en particulieren.

Informatie over het bedrijf:

In stageperiode 3 heb ik stage gelopen bij
bedrijf: Meubelmakerij het Woud, gevestigd in Weesp. Het is een groot bedrijf met veel personeel.
Het bedrijf is opgezet door Leo Verhoeff, Martin Spijker en Roel Buijs. Zij zorgen ervoor dat het bedrijf goed loopt en dat er een goede planning is voor de toekomst. Er staan vele houtbewerkingsmachines in de werkplaats: hydrolyse pers, Opdeelzaag, kantenlijmer, CNC. Ook heeft het bedrijf een spuitkabine en een magazijn.
In de werkplaats hebben de werknemers een vaste plek bij de machines Zo zijn er mensen die gaan over de opdeelzaag, kantenlijmmachine en cnc.
Er wordt binnen het bedrijf vooral gewerkt met plaatmateriaal: mdf, multiplex, spaanplaat, stabilo. Ook wordt er gebruik gemaakt van speciale materialen: LG platen (kunstof platen), natuurstenen bladen.

Mijn stage-ervaring:

Ik heb tijdens deze stageperiode veel mogen doen en leren. Ik heb zowel in de werkplaats als op klus mogen werken. Ik heb in de werkplaats veel mogen leren over het productieproces en de machines. Op klus de handigheidjes van het vervoeren van grote meubels. Heel veel meubels zoals: inbouwkasten, banken, tafels, lockers heb ik zelf mogen maken en bij de klant mogen plaatsen.

Wat ging er goed en waar liggen mijn verbeterpunten:

Ik was binnen het bedrijf vrij om mijn gang te gaan, Wel staat productiviteit en snelheid voorop in dit bedrijf maar door mijn kennis kon ik die snelheid makkelijk aanhouden. En ze waren dik tevreden met mij als stagiair, daarom kon ik ook in de vakantie bij het bedrijf doorwerken.

Mijn mening:

Het was een erg leuke en leerzame stageperiode. Ik heb deel uit mogen maken van een groot bedrijf en mogen leren hoe het in zo’n bedrijf gaat met plannen, organiseren tot aflevering van de meubels. Ik heb veel materiaalkennis op gedaan. Het was een erg fijn bedrijf en leuke mensen om mee samen te werken.

Reacties zijn gesloten.