Lev Interieurbouw

In de derde periode van het eerste leerjaar heb ik stage gelopen bij Lev Interieurbouw. Het is een klein bedrijf die vooral meubels op maat maken voor particulieren en bedrijven. 

Informatie over het bedrijf:

Ik heb stage gelopen bij LEV-Interieurbouw, gevestigd in Almere. Het is een klein bedrijf maar hebben veel opdrachten van verschillende klanten. Dit bedrijf heeft twee eigenaren, Lauran en Vincent. Ze hebben geen werknemers in dienst maar nemen wel stagiaires aan. Dit bedrijf voert vrijwel alles in de interieurbouw uit, waarbij ze veel verschillende meubels op maat maken, naar wens van de klant. Ook werken ze met verschillende materialen. Dit zijn plaatmateriaal, massief hout, kunststof en metaal. Ook hebben ze verschillende machines tot hun beschikking: Formaatzaag, kantenbandmachine, CNC-machine en bandschuurmachine. Ook hebben ze veel gereedschappen, zowel elektrisch als pneumatisch handmachines. En ook hebben ze veel handgereedschappen. Ze doen niet heel veel aan marketing, ze hebben wel een mooie website waar ze laten zien wat voor werk ze doen en wat voor werk ze al hebben gedaan. Ze krijgen zowel door de website als door mond-op-mond reclame hun klanten. Ze houden ook rekening met de veiligheid, zo hebben ze een grote afzuiginstallatie op alle machines en wordt er veel gebruik gemaakt van pbm’s als oorkappen, veiligheidsbril, veiligheidsschoenen, handschoenen en goede werkkleding.


Mijn stage-ervaring:

Tijdens mijn stage heb ik
verschillende werkzaamheden uitgevoerd: Ik heb plaatmateriaal gezaagd, gekantenband
en uiteindelijk in elkaar gezet. Dit deed ik voor de keukenmeubels,
baliemeubel, podiummeubel en kastmeubels. Ook heb ik massief bamboehout en
bamboe beplakte panelen gezaagd en daarna geolied. Daarnaast heb ik gewerkt met
verschillende handgereedschappen als de handbovenfrees, schroefmachine, en
tacker. Bij deze handelingen heb ik verschillende dingen geleerd en
vaardigheden opgedaan. 

Wat ging er goed en waar liggen mijn verbeterpunten:

Er zijn een heleboel dingen die goed verliepen en een aantal die minder goed gingen. Ik heb weleens een plankje laten vallen en hout verkeerd gezaagd. Welke handelingen wel goed gingen is het verlijmen, het schroeven, tacken, en afwerken van de meubels, het frezen, het oliën enz. Soms was ik wat dromerig en moest ik nog op gang komen, wanneer ik lekker aan het werk was ging het ook goed en snel. Mijn verbeterpunten liggen denk ik bij het soms te snel en soms te langzaam reageren. Bij te snel reageren zaag ik verkeerd, en bij te langzaam reageren laat ik dingen vallen. Over het algemeen ging maar heel weinig fout, dus ik ben dik tevreden!

Mijn mening:

Het is een mooi bedrijf waar je veel kunt leren over het proces van het ontwerpen en maken tot het afleveren van het meubel. De jongens besteden veel aandacht aan het leren en bijbrengen van de handelingen die je doet. Het is leuk en gezellig op het werk. Ik vind vooral de afwisseling leuk omdat je verschillende opdrachten krijgt van de klanten, waarbij je met verschillende materialen moet werken en waarbij de grote en vorm van elk meubel anders is. Als ik later mijn eigen bedrijf zou hebben zou ik dit werk willen doen maar dan meer met massief hout en waarbij ik verschillende specialisaties heb. Ik zou zowel lootgieterswerk als elektra aan willen leggen voor het gemaakte meubel. Ik zou graag meer willen leren over materialen. Dat als je iets heb gemaakt er nog aanpassingen gedaan kunnen voorden voor een bepaalde ruimte waarbij je rekening houdt met verschillende dingen: mag het meubel vochtig worden, ik het een brandgevaarlijke ruimte, wordt dit meubel intensief gebruikt. Dan moet je rekening houden met de materialen die je gaat gebruiken.

Reacties zijn gesloten.